Limburg Totaal

Wedvlucht Limoges op 30 mei 2021

Deelname 1654 duiven. los 07.30 uur. 1e duif 17.19.01 uur. Snelheid 1103.384 m/pm.

 

Duivenkweekcentrum Limburg van

de Gebroeders Simons & Zoon te Ransdaal winnen de monstervlucht Limoges.

Ongekend succesvol met Goud en Zilver.

 

De vlucht Limoges is er een geweest die heel pittig was. Prachtig mooi weer was het over de gehele vlieglijn. En als dit zo is dan zijn de verwachtingen van de liefhebbers nog intenser als anders. Dan telt geluk niet. Dan zijn het de meest goeie en gemotiveerde duiven die de dienst uit maken. En de waarheid liegt niet. En wie droomt er niet van om met de duiven alles onder de tafel te willen spelen? Nou dit sprookje maakte de Gebroeders Simons & Zoon te Ransdaal waar. Het is zondag bij hun een hele consternatie geweest. Terwijl ze rustig in de zon op hun duiven van Limoges aan het letten waren begon het spektakel. Ja, inderdaad spektakel. Want hun ongeduld raakte bijna op toen om 17 uur nog geen duif van Limoges was aangemeld. Het wordt onderhand toch tijd was hun aller mening. De wind waaide kei hard en de toppen van de bomen gingen diep. Ze krijgen het niet voor niks vandaag liet zich Danny Simons ontvallen. En ongeveer ’n kwartiertje later werd hun ongeduld beloond. Plotseling duikelden twee duiven op de plank en foetsie waren ze. Binnen het hok. Tumult en verbazing was toen troef. Zijn het er van Limoges riep de een tegen de ander. Nou dat was gauw gezien. Het bleek hun 1e en de 3e getekende duiven van Limoges te zijn die waren gearriveerd. Het waren twee van hun  weduwduivinnen die toen het karwei van 650 kilometer hadden geklaard. Dat hadden ze gedaan met een vliegsnelheid van 66 kilometer per uur. Hun aankomst dat luchtte op natuurlijk en dat kreeg nog meer sterkte toen ze te horen kregen dat ze de eersten waren die duiven van de vlucht hadden thuis gekregen. En dat gebeuren dat vloog heel snel door de lucht. Iedereen wist heel snel dat de Gebroeders Simons in Ransdaal de eersten waren die twee duiven hadden geklokt. En ook nog twee tegelijk! Om 17.19.01 en om 17.19.02 uur hadden de duivinnen met ring 9/1121659 en 8/5032043 hun taak er op zitten. De “659” draagt de naam Kyara en de “043” heet Jonne. Het zijn de namen van de kleindochters van Henk Simons waarvan Jonne op zondag heel toevallig haar 5de verjaardag vierde. Dat maakte de vreugde van het overwinningsfeest nog groter dan het al was.

En daarbij droegen de Familie Simons hun overwinning mede op aan Jo Simons die het vorig jaar in november smartelijk is komen te overlijden.

Het  riep herinneringen aan de man die zoveel heeft betekent voor het Duivenkweekcentrum Limburg. Enfin, het gaf blijk dat de duiven op hun reis alles uit hun kast hebben gehaald om thuis te komen. En dat het een moeilijke klus is geweest voor alle duiven dat bleek al gauw. Want bijna 10 minuten later dan de twee duiven van de mannen uit Ransdaal werd pas de 3e aankomende duif gemeld.  Bij het horen van dat gegeven gingen de handen van de Simons-en in Ransdaal omhoog. Heel Limburg hadden ze overhoop gespeeld. Veel, heel veel verhalen hebben over hun de ronde gedaan met het winnen van Provinciale, Nationale en Wefo concoursen. Ze hebben seizoenen gehad dat ze week in, week uit niet te kloppen waren. Hun uitslag op deze Limoges bij Limburg Totaal van 1-2-105-137-167-173 mag worden gezien. Die gaat weer de geschiedenisboeken in. Dat ze dat deden met duiven van grote klasse dat werd niet onder stoelen of banken gestoken. Ze konden immers putten uit beroemde soorten die ze in hun kweekhokken hebben zitten. Uit 14 beroemde soorten van onder ander : Janssen-A , C &G Koopman, J.van de Pasch, Heremans-Ceusters, Vandenabeel en vooral uit hun eigen 1e prijswinnaars. Met name het Simons-soort. De winnende duivin met ring 1121659 is een pure Koopmans en de andere duivin 8/5032043 die het zilver won komt van het hok van Valere Smeers uit Bilzen in België. In het jaar 2018 toen de vraag van jonge duiven uit hun kweekcentrum zo groot was hebben ze de jonge duiven die ze voor zich zelf hadden bedoeld moeten disponibel stellen om hun klanten te bedienen. Het deed pijn, maar gedane afspraken die werden nagekomen. Van de nood werd een deugd gemaakt. En daarvoor zorgde een klant van hun en wel de reeds vermelde Valleer Smeers uit Bilsen, voor de oplossing. Die bezorgde hun toen 30 jonge duiven zodat ze toch met de jonge duiven  competitie konden leveren. De goede verstaander begrijpt nu al dat de duivin “043” die het zilver wint, een van die duiven is. Een krijgertje, maar eentje van ras en klas! Vele hokken die met roem overladen zijn, doen dat met enkele goede duiven. De winnaars van deze Limoges hebben tientallen goeie duiven op hun hok. Echt waar. Schrijven over het bestaan van het “Duivenkweekcentrum Limburg is hetzelfde als een open deur intrappen. Welke liefhebber in Nederland en België is niet op de hoogte van wat daar in Ransdaal allemaal aan de orde is? Hun zaak en kweekcentrum en dependance van ‘Belgica De Weerd’ bij hun in Ransdaal bezoeken is een belevenis om niet gauw te vergeten. Met het geweldige succes op deze Limoges mogen de Gebroeders Simons & Zonen trots zijn. Want wie een klassieker wint en daarbij ook nog de tweede prijs,  dat is een prestatie die heel -heel moeilijk is na te doen. Laten we wel wezen, dat is iets om mee leven, om mee te juichen, om mee te janken.

De duiven bij de Gebroeders Simons & Zoon worden gevoerd met de beste granen van de Firma Beyers en hun eigen mengelingen die wat al meer als 30 jaar bij de Firma Beyers worden gemengd. Verder krijgen de duiven de producten van Belgica de Weerd waar Drs H.J.M de Weerd hun bij adviseert.
De winnaars worden hartelijk gefeliciteerd. PROFICIAT !!!! 

De vlucht die kreeg zijn einde toen de zon al bijna was gezonken. Bij de Limburg Totaal  waren 414 prijzen te verdienen en toen die allemaal gewonnen waren was het ruim 20.00 uur. Van de 132 deelnemers mochten 99 deelnemers tevreden zijn met hun succes. Dat 33 deelnemers die met lege handen bleven zitten dat geeft blijk dat de vlucht enorm zwaar is geweest.

Pie Schepers.

Nieuws flits !!

Recent geplaatste Reportages